Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Kako dobiti podršku od ECMWF-a

16.02.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Portal za podršku Evropskog centra za srednjoročne vremenske prognoze (ECMWF) pruža jedinstveno mjesto ulaska za korisnike koji traže podršku i pronalaze relevantnu dokumentaciju.Portal za podršku ECMWF pruža jedinstveno mjesto ulaska za korisnike koji traže podršku i pronalaze relevantnu dokumentaciju.

Portalu za podršku se pristupa putem nove stranice Pomoć i podrška, koja zamjenjuje prethodnu formu ‘Kontaktirajte nas’. Sa ove stranice korisnici mogu:

  • Ići na ECMWF-ov Portal za podršku
  • Provjeriti status naših usluga
  • Kontaktirati centralu kako bi pokrenuli hitno operativno pitanje koje zahtijeva brzu akciju
  • Kontaktirati našu press službu

 

 Portal za podršku

 

ECMWF-ov Portal za podršku (ECMWF Support Portal) nudi resurse za korisnike ECMWF-a, Službe za praćenje atmosfere Kopernik (CAMS) i Službe za klimatske promjene Kopernik (C3S).Portal za podršku ECMWF nudi resurse za korisnike ECMWF-a, Službe za praćenje atmosfere Kopernik (CAMS) i Službe za klimatske promene Kopernika (C3S).

Brza veza omogućava korisnicima da izlože postojeće zahtje za podršku, dok moćna centralizovana pretraga omogućava pristup relevantnoj, postojećoj dokumentaciji.

Ako korisnici ne mogu pronaći odgovor na problem ili trebaju kontaktirati ECMWF, mogu koristiti jednostavan alat za odabir kategorija koji će im pomoći da poboljšaju pretragu, i ako je potrebno, kontaktiraju naše timove za podršku.Ako korisnici ne mogu pronaći odgovor na problem ili trebaju kontaktirati ECMWF, mogu koristiti jednostavan alat za odabir kategorija koji će im pomoći da poboljšaju pretragu i ako je potrebno, podići kartu sa našim timovima za podršku.

Više informacija i smjernica dostupno je u korisničkoj dokumentaciji Portala za podršku Support Portal.

https://www.ecmwf.int/en/about/media-centre/focus/2021/how-get-support-ecmwf