Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

IZVRŠNI ODBOR SVJETSKE KARATE FEDERACIJE ISTIČE USPJEH OLIMPIJSKOG DEBIJA KARATEA

08.10.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Izvršni odbor Svjetske karate federacije (WKF) održao je sastanak putem videokonferencije kako bi analizirao trenutnu situaciju u sportu i pregledao ishod olimpijskog debija Karatea na Igrama u Tokiju 2020.

Sastanak s članovima upravnog tijela Karatea vodio je predsjednik WKF -a Antonio Espinós, koji je naglasio izvrsnu situaciju u sportu nakon vrlo pozitivnog prvog olimpijskog nastupa.

-          Karate debi na Igrama bio je izvanredan uspjeh. Tijekom našeg natjecanja u Tokiju uspjeli smo cijelom svijetu pokazati sve svoje vrijednosti i izvrsnost karatea. Tijekom našeg predstavljanja u Tokiju jasno smo rekli da karate zaslužuje ostati u olimpijskom programu te da karate unosi jedinstvenost, jedinstveni sportski duh i veliku dodanu vrijednost olimpijskom pokretu. Svi mi koji smo bili u Tokiju tijekom Igara možemo biti ponosni na sliku koju je naš sport dao tijekom Olimpijskih igara , rekao je predsjednik WKF -a.

Istaknut je uspjeh karatea na društvenim mrežama i izrazito pozitivan sentiment sporta među većom publikom tijekom igara.

Osim toga, predstavljeni su novi razvojni projekti sa strateškim planom za sljedeće godine, a analiziraju se i koraci za postizanje značajne modernizacije sporta. Pregledan je kalendar natjecanja za sljedeće sezone. Među dugo očekivanim nadolazećim događajima, predstavljeno je i izvješće o napretku sljedećeg Svjetskog prvenstva u Dubaiju.

-          Pokazali smo svijetu svu svoju veličinu i sve za što smo sposobni. Vrijeme je da ne budemo samozadovoljni, već da nastavimo senzacionalni napredak koji smo doživjeli posljednjih godina. Moramo nastaviti raditi baš kao što smo radili u posljednje vrijeme, i siguran sam da će, ako nastavimo raditi zajedno na postizanju svojih ciljeva, Karate nastaviti postizati sve više uspjeha, dodao je čelnik međunarodnog upravljačkog tijela Karatea.

 

Više na: https://www.wkf.net/news-center-new/wkf-executive-committee-highlights-success-of-karates-olympic-debut/1692