Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

ISTOČNO SARAJEVO DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA U BICIKLIZMU

28.09.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina organizovat će Svjetsko prvenstvo Gran Fondo u biciklizmu, koje se planira održati od 5. do 10. oktobra 2021. godine. Biće to prvo Svjetsko prvenstvo pod okriljem Svjetske biciklističke Unije (UCI), koje će se održati u ovom dijelu Evrope i svijeta. Radi se o amaterskom Svjetskom prvenstvu, koje je jedno od najvećih i najmasovnijih, biciklističkih događaja u kojem bi trebalo da učestvuje više hiljada biciklista iz cijelog svijeta, a pravo nastupa imaju samo takmičari stariji od 18 godina. 

Biće to jedan od najmasovnojih sportskih događaja u ovom delu sveta.

Pored samog Svetskog šampionata, Istočno Sarajevo i Jahorina će od 13. do 15. avgusta organizovati i kvalifikacionu trku za Svetsko prvenstvo, na kojoj će učestvovati više od 1000 takmičara iz čitavog regiona, ali i iz Italije, Rusije, Nemačke i drugih evropskih zemalja. 

Tim povodom u Olimpijskog centru Jahorina organizovana je i prva konferencija za medije na kojoj su se velikom broju medijskih kuća obratili gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek, dikrektor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, direktor turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić i direktor Svetsko šampionata Gran fondo u biciklizmu Vladimir Kuvalja. 

Više na: https://tourofcambridgeshire.com/news/uci-gf-wc-moved-to-october/