Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Institut za historiju predstavio prvi webshop na Univerzitetu u Sarajevu

29.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U četvrtak, 28. 9. 2023. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu održana je promocija projekta pod nazivom „Digitalizacija i izrada digitalnog kataloga/web shopa izdavaštva Univerziteta u Sarajevu – Instituta za historiju“, te je javnosti predstavljen webshop Univerziteta u Sarajevu – Instituta za historiju.

Ravnatelj Instituta Sedad Bešlija istakao je da je Institut za historiju prva organizacijska jedinica na Univerzitetu u Sarajevu koja je kreirala vlastiti webshop, te je kazao da je tim činom Institut postavio nove standarde na Univerzitetu zahvaljujući angažmanu mladih akademskih suradnika.

Radi se o projektu koji će omogućiti lakšu prodaju izdavaštva i time će povećati prihode Instituta, a pri tome ćemo svim zainteresiranim građankama i građanima u Bosni i Hercegovini, a i onima izvan zemlje, omogućiti da pristupe izdanjima Instituta i da ostvare uvid u sadržaj.

Nakon promocije projekta, ravnatelj Instituta  Sedad Bešlija uručio je zahvalnicu Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine za potporu realizaciji projekta.

Promociji je prisustvovao veliki broj nastavnika, suradnika i rukovoditelja na UNSA, studenti i mediji.

U ime ministrice Dubravke Bošnjak, zahvalnicu je primio pomoćnik ministrice Suvad Džafić.