Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

FORUM O OLIMPIJSKOM NASLIJEĐU U SEULU

24.10.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Subjekti olimpijskog nasljeđa okupili su se na Forumu o olimpijskom naslijeđu u Seulu kako bi surađivali i razmjenjivali najbolje prakse usmjerene na promicanje ključnih programa nasljeđa Olimpijskih igara.​

Forum, čiji je domaćin bila Korejska organizacija za promicanje sporta (KSPO), olimpijska ostavština stvorena nakon Olimpijskih igara u Seulu 1988. i organizirana uz potporu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), održan je 18. i 19. oktobra u Seulu, Republika Koreja. Bila je to prilika za dionike da razmijene iskustva o širokom rasponu tema od nasljeđa prije Igara i nematerijalnog naslijeđa do dugoročnih koristi naslijeđa i upravljanja nasljeđem.

Predsjednik MOO-a Thomas Bach održao je uvodno obraćanje na Forumu, održanom pod temom "Olimpijska ostavština i sljedeća generacija", naglašavajući važnost Olimpijskih igara kao jedinstvene platforme za stvaranje prilika i poticanje promjena koje imaju pozitivan učinak na milijune od ljudi.

Predsjednik Bach je rekao:

-          S jasnim fokusom na naslijeđe, Olimpijske igre mogu biti snažan katalizator transformacije i održivog razvoja domaćina te stvoriti pozitivan učinak na njihove građane.

Krajnji cilj olimpijskog naslijeđa je osigurati da ljudi i zajednice imaju koristi za generacije koje dolaze od domaćinske uloge Olimpijskih igara. To je ono što nas danas sve okuplja. Vjera u moć sporta da bude snaga dobra u svijetu.

 

Više na: https://olympics.com/ioc/news/olympic-legacy-entities-reiterate-their-commitment-to-building-a-better-world-through-sport-for-the-next-generation