Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Delegacija Karate saveza BiH u posjeti Ministarstvu civilnih poslova

29.09.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Karatistkinja Nejra Sipović na nedavno održanom Evropskom karate prvenstvu u juniorskoj konkurenciji u finskom Tampereu osvojila je srebrnu medalju.

Tim povodom delegacija Karate saveza BiH, koju su pored Nejre Sipović činili Mujo Gec, predsjednik Karate saveza Bosne i Hercegovine i Zijad Sipović, trener posjetili su Ministarstvo civilnih poslova. Tom prigodom prezentirali su rad kako Nejrinog kluba tako i karate saveza BiH.

Istaknuto je da je ovo izuzetan uspjeh za karate općenito, te za Nejru Sipović lično koja je postala viceprvakinja u juniorskoj konkurenciji (kategorija do 59 kilograma), a koja je uz sve to i odlična učenica Bošnjačke gimnazije u Sarajevu.

Nejra Sipović uskoro prelazi u seniorsku kategoriju i do kraja godine je očekuju prestižna takmičenja za koja vjeruje da će biti prigoda da ostavri nove medalje.

Kao učenica pokazala je da volja, trud i rad vode ka uspjehu jer je i u školi dobitnica brojnih pohvala. Pred Nejrom je i izazov uspjeha na studijama te se nada da će i u toj fazi svog obrazovanja postići uspjeh.

Predstavnici Karate saveza BiH zahvalili su se Ministarstvu civilnih poslova BiH za dosadašnjoj podršci u finansiranju ovog saveza kroz namjenska grant sredstva za sport sa kojima raspolaže Ministarstvo. Ministarstvo civilnih poslova BiH pruža podršku uspješnim bh. sportistima, njihovim klubovima kao i savezima u okviru svojih mogućnosti.