Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Danas u Sarajevu predstavljen Program saradnje Švicarske u BiH za period 2021.-2024

04.03.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Danas je u Sarajevu održano predstavljanje programa saradnje Švicaske u BiH za period 2021.-2024. godine. U ime Ministarstva civilnih poslova prisutnim se, a nakon ambasadora Švicarke, Nj.E. Hunna obratio šef kabineta ministrice Gudeljević, Davor Bošnjak.

Pomoć Švicarske u Bosni i Hercegovini je godinama izuzetno značajna, a posebno pomoć koja se odnosi na realizaciju brojnih projekata.

Saradnja ministarstva i ambasade Švicarske se ogleda kroz najširu paletu djelatnosti među kojima su, za naše Ministarstvo najvažnije:

Obrazovanje, zdravstvo, sport, nauke i kultura, rad i zapošljavanje, socijalna zaštita i mirovine, geodetsko, geološko i polje meteoroloških poslova, te konačno,  deminiranje u BiH.

 Bošnjak je naglasio: „Samo zajedničkim naporima možemo doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građanima BiH, a uvjeren sam da u periodu koji je pred nama slijede, su još bolji i kvalitetniji projekti i programi.“

Tokom prezentacije se razgovaralo i o angažmanu civilnog društva na nivou općina čime se otvara jedno veoma značajno pitanje, posebno u vrijeme pandemije, a glasi: Kako građani BiH mogu doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sistema?

S novim projektima se nastavlja dosadašnjapodrška Švicarske u BiH i ojačava saradnja dvije države.