Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Cerić, Samardžić i Pljevaljčić osvojili zlatne medalje na European Open Sarajevo 2023

19.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

European Judo Open Sarajevo 2023, prestižno međunarodno takmičenje u organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine, održano od 16. do 17. septembra, bilo je veoma uspješno za najbolje džudiste naše zemlje.

Tri zlatne medalje osvojili su naši predstavnici. Larisa Cerić, u kategoriji preko 78 kilograma, Anđela Samardžić, u kategoriji do 57 kilograma i Nikola Pljevaljčić, u kategoriji do 100 kilograma.

Osim zlatnih, Aleksandra Samardžić (-70 kg) i Toni Miletić (-90 kg) osvojili su srebrne medalje, dok je Sara Marić (+78 kg) odnijela bronzanu medalju.

Ovaj uspjeh nije samo velika čast za naše džudiste, već i za sport u BiH. Naša reprezentacija je zauzela prvo mjesto u ukupnom poretku, s tri zlata, dva srebra i jednom bronzom. Ovo prestižno takmičenje, koje se boduje za svjetsku ranking listu i Olimpijske igre, potvrdilo je izvrsnost naših sportista.

Velika Britanija zauzela je drugo mjesto sa dvije zlatne medalje, jednim srebrom i dvjema bronzanim medaljama, dok je Njemačka osvojila treće mjesto s dvije zlatne i četiri bronzane medalje.

Ministarstvo civilnih poslova BiH podržalo je organizaciju događaja, a sekretarka Ministarstva Biljana Čamur Veselinović prisustvovala otvaranju i dodjeli medalja.

Čestitamo svim našim sportistima na ovom fantastičnom postignuću i radujemo se budućim izazovima koje će donijeti svijet džudoa.