Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Centar za uklanjanje mina u BiH posjetili visoki zvaničnici State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država

31.05.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Centar za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini posjetila je delegacija visokih zvaničnika Ureda za uklanjanje i smanjenje naoružanja u Birou za vojno-politička pitanja State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država.

Delegaciju iz Sjedinjenih Američkih Država činili su direktorica Ureda za uklanjanje i smanjenje naoružanja Karen Chandler, program menadžerica za Evropu Kelly Matanin, oficir za političko vojna pitanja Dianna Palequin i Amel Fako, savjetnik za političko-vojna pitanja i koordinator za deminiranje.

Razgovarali su s  vršiocem dužnosti direktora Centra Enisom Horozovićem i članovima Komisije za deminiranje, Mirnom Pavlović i Elmirom Grebovićem.

Zahvalili su gostima na kontinuiranoj podršci i saradnji u proteklom periodu, ističući značaj američke podrške u oblasti protivminskog djelovanja u Bosni i Hercegovini. Izrazili su očekivanje da će Sjedinjene Američke Države i dalje ostati jedan od vodećih partnera u ovoj oblasti.

U toku posjete Bosni i Hercegovini, delegacija će posjetiti i nekoliko lokacija projekata deminiranja, koji su finansirani sredstvima iz Sjedinjenih Američkih Država.