Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Brifing o Evropskoj sedmici sporta

11.12.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

     Oline Sastanak posvećen brifingu o Evropskoj sedmici sporta 2020. održao će se 9. decembra 2020 godine. Razmjenjena su iskustva Evropskih zmalja, Istočnog partnerstva i Zapdnog Balkana o organizaciji Evropske sedmice sporta u 2020 godini u vrijeme pandemije. Akcenat je stavljan na aktivnosti na otvorenom, poput trčanja i biciklizma i tradicionalnih zimskih sportova, poput skijanja i klizanja, a koji ovise o pravim vremenskim uvjetima. Iako hladna sezona često znači premještanje fizičkih aktivnosti unutra, ova godina je drugačija. Pandemija koronavirusa natjerala je mnoštvo naših omiljenih  okupljališta za trening, poput tereta, bazena i sportskih dvorana, da se zatvori.

 

Takođe drugo izdanje #BeActiveAtHome imao je za cilj nadahnuti nas sve da nastavimo vježbati i biti aktivni u ovim teškim vremenima. Postoji mnogo načina za održavanje forme u zatvorenom - prvo izdanje #BeActiveAtHome ponudilo je puno savjeta o tome kako koristiti prostor i alate pri ruci. Svakodnevni predmeti i namještaj mogu vašu dnevnu sobu pretvoriti u teretanu: malo kreativnosti i motivacije odvest će vas daleko!

 

Sport i fizička aktivnost su neprocjenjive za naše zdravlje i dobrobit. Trebali bismo nastaviti tokom zimskih mjeseci i ohrabriti svoje prijatelje i porodicu da učine isto.

 

Na sastnku su prisustvovali predstavnici Ministarstva civilnih poslova sektor sporta.