Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Bošnjak sa predstavnicima Olimpijskog komiteta: Olimpijska godina prilika za pokretanje novih projekata u sportu

16.04.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

             Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je u Sarajevu sa predsjednikom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Izetom Rađom i sekretarom Olimpijskog odbora Saidom Fazlagićem. Sastanak je bio posvećen važnim temama u području sporta, prije svega učešću sportista iz Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

            Ministrica Bošnjak izrazila je punu podršku sportistima iz Bosne i Hercegovine te naglasila važnost nastavka saradnje Ministarstva civilnih poslova i Olimpijskog komiteta s ciljem unaprjeđenja sportskih aktivnosti i ostvarenja što boljih sportskih rezultata.

            Predsjednik Rađa i sekretar Fazlagić informirali su ministricu Bošnjak o pripremama za Pariz. Zahvalili su na podršci i istakli spremnost Olimpijskog komiteta da nastavi sa aktivnostima usmjerenim ka promociji sporta, posebno među mladima.

            Na sastanku se razgovaralo o planovima za obilježavanje Evropske sedmice sporta, kao i o konkretnim aktivnostima koje će Ministarstvo i Olimpijski komitet sprovesti s ciljem promocije zdravog načina života kroz sport.

            Svi prisutni saglasili su se da je saradnja Ministarstva civilnih poslova i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine od izuzetnog značaja za dalji razvoj sporta u zemlji te su dogovoreni daljnji koraci kako bi se ojačalo ovo važno partnerstvo.