Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministar BiH i ministar civilnih poslova Adil Osmanović u Sarajevu ugostiti bh. reprezentaciju u sjedećoj odbojci

31.07.2018

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministar BiH i ministar civilnih poslova Adil Osmanović  u Sarajevu ugostiti bh. reprezentaciju u sjedećoj odbojci

Sarajevo, 31.7.2018.godine

 

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministar BiH i ministar civilnih poslova Adil Osmanović danas u Sarajevu su ugostiti bh. reprezentaciju u sjedećoj odbojci, koja je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Holandiji osvojila srebrnu medalju.

Ministar Osmanović je čestitao bh. odbojkašima na velikim rezultatima koje postižu te dodao da je šteta za našu državu  što nemamo resorno ministarstvo sporta, koje bi imalo svoj jasno definiran budžet i kroz koji bismo mogli planirati sredstva za sve naše reprezentacije i klubove. Ovaj saziv Vijeća ministara pokušava osigurati što je moguće veću finansijsku konstrukciju za sport u BiH. Kada smo došli 2015. godine, kada je pitanju Ministarstvo civilnih poslova budžet za sport je bio nula, a danas je 1,4 milijona konvertibilnih maraka i nastojaćemo, ne samo da ga zadržimo, nego da on ide u smjeru povećanja. Treba uraditi mnogo toga da se promijeni okvirni Zakon o sportu da se stvari reguliraju, naglasio je ministar Osmanović.

U razgovoru sa bh. reprezentativcima u sjedećoj odbojci  posebno je naglašen značaj njihovog uspjeha.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci je najtrofejnija bh. sportska selekcija. Niz uspjeha je počela na Evropskom prvenstvu 1997. godine gdje je osvojila bronzanu medalju. Od tada su bh. odbojkaši na svakom velikom natjecanju osvojili odličje. U zbirci imaju devet zlatnih i dvije brončane medalje sa europskih prvenstava, tri zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu sa svjetskih prvenstava i dvije zlatne i tri srebrne sa paraolimpijskih igara.