Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Đorđe Milićević posjetio Olimpijski komitet BiH- Saradnja za dobrobit sporta u Bosni i Hercegovini

18.02.2016

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Zamjenika ministra civilnih poslova BiH Đorđa Milićevića u radnu posjetu primio je potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH  Izet Rađo i informirao  ga o aktuelnim projektima na kojima radi Olimpijski komitet.

                Rađo je informirao zamjenika ministra o pripremama za učešće sportista iz Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Rio de Jeneiru , a posebna pažnja posvećena je organizaciji Evropskog omladinskog olimpijskog festival  EYOF-u Sarajevo - Istočno Sarajevo 2019.

                Posebno su razmatrane  zajedničke  aktivnosti na izradi dokumenta Strategija razvoja sporta u BiH i nacrtu Zakona o sportu u BiH. Potpredsjednik Olimpijskog komiteta Izet Rađo upoznao je zamjenika ministra Đorđa Milićevića o projektima Olimpijske solidarnosti koje Olimpijski komitet BiH realizuje, te o sličnim projektima koje planira Olimpijski komitet BiH u budućnosti.

                Na sastanku su  razmjenjena mišljenja o zajedničkim aktivnostima Ministarstva civilnih poslova i Olimpijskog komiteta. Potvrđena je obostrana spremnost za nastavak saradnje, a zamjenik ministra Đorđe Milićević izrazio je spremnost da u okviru kapaciteta zamjenika ministra učini maksimalan napor s ciljem dobrobiti  sportista u BiH, kao i ukupnog  sistema  sporta.