Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Osmanović ugostio Eminu Hadžiahmetović: Podrška države stonoteniskom sportu

12.07.2017

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović primio je u posjetu najuspješniju i najperspektivniju bosanskohercegovačku stonoteniserku Eminu Hadžiahmetović. Tokom razgovora sa ovom talentiranom, mladom bh. sportistkinjom ministar Osmanović još jedanput je naglasio kako je jasno da je neophodna značajnija finansijska podrška klubovima i savezima za ostvarenjem vrhunskih sportskih rezultata u svim reprezentativnim selekcijama za koje nastupaju sportisti i sportistkinje BiH, pa tako i u stonom tenisu.

     - Od Ministarsva civinih poslova BiH, odnosno Vijeća ministara BiH, Stonoteniskom savezu BiH kroz grant sredstva „Sufinansiranje sportskih manifestacija“ kontinuirano su u prethodnim godinama dodjeljivana finansijska sredstva, ali svjesni smo da su ta sredstva nedostatna za sve troškove koje imaju bh. sportisti pripremajući se za međunarodna takmičenja. Ministarstvo civilnih poslova, u čijoj se nadležnosti nalazi i sport, kontinuirano provodi aktivnosti na razvoju ove izuzetno važne oblasti za jednu državu i društvo i podrška države stonoteniskom sportu i u budućnosti neće biti upitna. Upućujem čestitke Emini na vrhunskim rezultatima koje postiže i nadam se da će uspjeti izboriti plasman za  učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju  2020. godine – naglasio je ministar Osmanović.

Emina Hadžiahmetović članica je Stonoteniskog kluba „Spin 2012 iz Sarajeva“. Državna je prvakinja već devet godina i stonoteniserka koja je za BiH donijela dvije bronzane medalje sa evropskih prvenstava 2010. i 2011. godine. Dva puta je osvajala zlatnu medalju na balkanskom prvenstvu i na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima. Kapiten je ženske seniorske reprezentacije. Također, jedna od najznačajnijih Emininih medalja jeste ona iz 2014. godine kada je osvojila bronzanu medalju na ITTF turniru u Luksemburgu.