Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministarstvo civilnih poslova BiH domaćin sastanka o organizaciji EYOF-a 2019.- Obezbijediti opću podršku realizaciji ovog projekta

20.04.2016

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH, entitetskih resornih ministarstava, kantona Sarajevo te predstavnici gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo izrazili su na današnjem sastanku u Sarajevu načelnu podršku organizaciji Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. godine.

                Na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici Olimpijskog komiteta BiH, zaključeno je da treba zatražiti načelnu podršku organizaciji EYOF-a od svih nivoa administrativnog organiziranja, kao i njihovo izjašnjavanje o finansijskoj podršci organizaciji najveće sportske smotre pod okriljem Evropskog olimpijskog komiteta. Ovakvu podršku neophodno je obezbijediti do 20. maja kada će se na sastanku Evropskog olimpijskog komiteta konačno odlučivati o domaćinstvu EYOF-a 2019. godine.

                Također, zatraženo je da se što prije pristupi formiranju novog Organizacionog odbora EYOF 2019. godine kako bi se što prije krenulo u realizaciju aktivnosti na organizaciji takmičenja.

                Na sastanku u Sarajevu naglašeno je da bi takmičenja na Evropskom omladinskom festivalu trebalo da se održe u sedam sportova, a očekuje se oko 1500 učesnika. Takmičenja bi trebalo da se održe na olimpijskim borilištima na Jahorini, Bjelašnici, Igmanu, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a kako je konstatirano tokom sastanka, borilišta zadovoljavaju sve potrebne standarde, te su neophodna minimalna infrastrukturna ulaganja. Ovaj sportski događaj trebalo bi da značajno doprinese promociji olimpijskih borilišta na teritoriji Sarajeva i Istočnog Sarajeva.