Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović razgovarao sa predstavnicima kickboxing saveza u Bosni i Hercegovini

11.05.2016

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predstavnici Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine, kao i odgovarajućih entitetskih saveza, informirali su ministra civilnih poslova Adila Osmanovića da je u završnoj fazi registracija Kickboxing saveza BiH u skladu sa Zakonom o sportu BiH, čime će se steći uvjeti za bolju organizaciju tog sporta, posebno kada je riječ o međunarodnim nastupima.

                Naglasili su da postoji zajednička spremnost entitetskih saveza da u skladu sa propisima reguliraju svoj status. Ocjenjuju da rezultati koje ostavaruju kickboxeri obavezuju na veće angažiranje čelnika saveza, ali i veću pomoć države.

                Ministar Adil Osmanović istakao je da su sredstva koja se izdvajaju za sport na nivou BiH nedovoljna.

                „ U narednoj godini naš cilj je osigurati  veći  iznos od 900 hiljada maraka, koliko nam u 2016.godine stoji na raspolaganju, jer nas rezultati sportista na to obavezuju“, rekao je ministar Osmanović.

                Tokom današnjeg susreta, ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću dodjeljena je i Zlatna plaketa za podršku organizaciji Međunarodnog otvorenog kickboxing kupa  „Balkan open 2016“ koji je održan 7. maja ove godine u Tešnju.