Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović predvodi delegaciju BiH u službenoj ministarskoj posjeti Regionalnom uredu za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije

05.10.2016

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Delegacija Bosne i Hercegovine koju čine ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar zdravstva Federacije BiH  Vjekoslav Mandić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske  Dragan Bogdanić te šefica  Odjela za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta Anđa Nikolić, boravi 5. i 6. oktobra u službenoj ministarskoj posjeti  Regionalnom uredu za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije u Kopenhagenu.

                Cilj posjete je da se predstavnici zdravstvenih vlasti u BiH informiraju o radu Svjetske zdravstvene organizacije kako na regionalnom, tako i na državnom nivou. 

                Očekuje se da će tokom dvodnevne posjete Regionalnom uredu za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije biti potpisan dvogodišnji sporazum o saradnji za period 2016/2017 godina, a biće upriličen i sastanak delegacije Bosne i Hercegovine sa  regionalnom direktoricom  Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu i njenim saradnicima.