Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović razgovarao sa ambasadorom Kuvajta u BiH Nasserom Ridenom Thamerom Almotairijem – Uspostavljanje saradnje u obrazovanju i zdravstvu

10.02.2017

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je sa ambasadorom Kuvajta u BiH Nasserom Riden Thamer Almotairijem o mogućnostima za unapređenje saradnje dvije zemlje, a pred posjetu ministra Osmanovića Kuvajtu naredne sedmice.

                Dogovoreno je da će tokom boravka u Kuvajtu ministar Osmanović posjetiti ministarstva te države nadležna za obrazovanje i zdravstvo, jer u ovim oblastima postoje velike mogućnosti za saradnju. Ambasador Almotairi je podsjetio da je u proteklih pola godine više pacijenata iz Kuvajta liječeno u zdravstvenim ustanovama u BiH i istakao zainteresovanost Kuvajta za ovaj vid saradnje, imajući u vidu visok kvalitet zdravstvenih usluga koje pojedine zdravstvene ustanove u BiH pružaju. Naglasio je i da njegova država stipendira veliki broj studenata koji studiraju u akreditovanim visokoškolskim ustanovama u svijetu i izrazio očekivanje da će se univerziteti iz BiH uskoro naći na listi ustanova u koje dolaze studenti iz Kuvajta.

                Ministar Osmanović, tokom boravka u Kuvajtu, posjetit će i najznačajnije institucije kulture u toj zemlji i razgovarati o mogućnostima za dalju saradnju umjetnika iz BiH i Kuvajta.