Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović Državnu nagradu za sport za 2016. godinu uručio Edinu Džeki

24.03.2017

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar civilnih poslova Adil Osmanović uručio je Državnu nagradu za sport u 2016. godini Edinu Džeki, kapitenu fudbalske reprezentacije BiH.

            “Komisija Ministarstva civilnih poslova koja je razmatrala aplikacije za 2016. godinu, jednoglasno je donijela odluku da Državna nagrada za sport pripadne Džek
i. Vijeće ministara BiH je potvrdilo tu odluku. Kao ministru  posebno mi je drago što smo ugostili našeg fudbalera i čestitali mu na uspjesima u Romi i na onome što postiže sa reprezentacijom BiH. Želim istaći i njegove aktivnosti kao ambasadora UNICEF-a”, rekao je ministar Osmanović. 

            Džeko je kazao da mu je velika čast i zadovoljstvo što mu je dodijeljena nagrada s najvišeg državnog nivoa.

            “Apeliram na sve ljude u sistemu da povećaju budžete za sport. BiH ima velike sportiste i još veće talente, šteta je da nemaju uvjete za rad. Edin Džeko je nastao u BiH, a ne negdje drugo. Sportisti će predstavljati državu na najbolji način", rekao je Džeko.

            Džeko će novčanu nagradu u iznosu od 15.000 KM donirati u humanitarne svrhe, Roditeljskoj kući u Sarajevu, te dječjim domovima u Mostaru i Tuzli .
           

Nakon što je primio nagradu, Džeko je poklonio ministru Osmanoviću dres sa brojem devet koji nosi u Romi.

            Državnu nagradu za sport dodjeljuje Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH. Ovoga puta je odlučeno da ona pripadne Džeki za promociju BiH u svijetu i za doprinos uspjesima fudbalske reprezentacije za koju je od 2007. godine, kada je debitovao, odigrao 83 utakmice i postigao 49 golova.