Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović u Kišnjevu u Moldaviji, na 4. Forumu ministara zdravlja Jugoistočne Evrope

03.04.2017

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović  sa predstavnicima zdravstvenih vlasti u BiH, učestvuje u  Kišnjevu, Moldavija, u radu 4. Foruma ministara zdravlja Jugoistočne Evrope. Šef delegacije BiH, ministar Adil Osmanović  potpisat će tokom trajanja Foruma Kišnjevsku povelju, zajedno sa ministrima zdravlja zemalja članica Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope.

                4. Forum ministara zdravlja Jugoistočne Evrope održava se pod motom "Zdravlje, blagostanje i budućnost Jugoistočne Evrope u kontekstu Agende održivog razvoja 2030".

                U proteklih  četrnaest godina Bosna i Hercegovina razvila je značajnu regionalnu saradnju sa članicama Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope, počevši od Dubrovačke povelje 2001. godine, zatim kroz Banjalučku povelju, kojom smo se čvrsto obavezali da ćemo kao članica Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope, zajedno sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i drugim međunarodnim partnerima, raditi na jačanju  javno-zdravstvenih kapaciteta i usluga za kontrolu i prevenciju nezaraznih bolesti, te ostvarivanju jednakosti i odgovornosti u zdravlju.