Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministarstvo civilnih poslova BiH posjetili predstavnici karate sporta u BiH

21.04.2017

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Povodom obilježavanja 50 godina postojanja Univerzitetskog karate kluba „Bosna“ Sarajevo, te učešća karate reprezentacije Bosne i Hercegovine  na Evropskom karate prvenstvu u Turskom gradu Koaceli od 4. do 7. maja 2017. godine u Ministarstvu civilnih poslova BiH boravili su predstavnici Karate saveza BiH, predstavnici UKK Bosna, reprezentativci BiH u karateu, te gosti iz reprezentacija Makedonije i Srbije.

            Predstavnici karate sporta u BiH naglasili su da su naredne olimpijske igre u Tokiju  prilika da se osvoji olimpijska medalja.

            „Naš cilj da medalja dođe u BiH, a ako to bude i neko iz regiona onda ćemo svi zajedno slaviti. BiH je uvijek imala vrhunske sportiste i to je garant uspjeha“, poručio je selektor seniorske karate reprezentacije BiH Suad Ćupina.

            Predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH, pomoćnik ministra Suvad Džafić i savjetnik ministra za sport Sabahudin Topalbećirević, naglasili su da Ministarstvo općenito podržava sport i sportiste te da će u okviru nadležnosti ove institucije pomoći Karate savezu BiH da ostvari dobar rezultat kako pjedinačno tako i ekipno.

            Član predsjedništva Karate saveza Denis Muhović  informisao je prisutne da savez  ima ogromih problema kada je riječ o finansiranju te apelovao da u budućnosti oblast finansiranja Sportskih saveza i vrhunskog sporta uredi na najbolji mogući način.  

            Slavenko Bajić, selektor seniorske reprezentacije Crne Gore i Blagoj Atanasov, sportski direktor Karate saveza Makedonije prenijeli su iskustava u oblasti sporta i karate u svojim zemljama istakavši način i modele finansiranja.