Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održana novogodišnja konferencija za novinare Ministarstva civilnih poslova BiH

28.12.2017

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


U Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je održana konferencija za novinare na kojoj su sumirani rezultati rada u 2017.godini i najavljene najvažnije aktivnosti koje će Ministarstvo provoditi u narednoj godini.    

                Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović naveo je da je Ministarstvo civilnih poslova BiH tokom 2017. godine prema Vijeću ministara BiH uputilo  dva zakona, jedan akcioni plan, 43 odluke, 1 pravilnik, 6 sporazuma, dva programa saradnje, 44 informacije, 9 izvještaja,  19 odgovora na poslanička pitanja i druge dokumente.

                Ministarstvo je prema Vijeću ministara uputilo 130 materijala koji su razmatrani na sjednicama i po kojima su doneseni zaključci. Ministarstvo civilnih poslova učestvovalo je u procesu davanja odgovora na upitnik Evropske komisije u oblastima iz nadležnosti Ministarstva i u roku je izvršilo svoje obaveze.

                Ministar je novinare informisao i o aktivnostima svakog od sektora u Ministarstvu, a u prioritetima za narednu godinu istakao je nastavak aktivnosti na uređenju stanja u oblasti demiranja, dalje unapređenje putnih isprava i procesa pribavljanja ličnih isprava, unapređenje koordinacije u oblasti zdravstva, rada, zapošljavanja, socijalne zaštite i penzija. Naveo je i aktivnosti s ciljem efikasnijeg učešća u projektima i programima Evropske unije čiji član je Bosna i Hercegovina, kao i nastavak aktivnosti na uređenju državne granice Bosne i Hercegovine.