Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović primio ambasadora Njemačke u BiH Kristijana Helbaha - podrška procesu deminiranja

20.04.2015

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


    Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je danas ambasadora Njemačke u BiH Kristijana Helbaha (Cristiana Hellbacha).

            Ministar Osmanović  i ambasador Helbah razmjenili su mišljenja o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti deminiranja u BiH.

            Ministar civilnih poslova Adil Osmanović naglasio je da će jedan od prioriteta ministarstva kojim rukovodi biti donošenje izmjena i dopuna Zakona o deminiranju BiH. Založio se i da se budžetom institucija BiH predvidi dio sredstava za deminiranje, kao i za održavanje međunarodne donatorske konferencije. Izrazio je zahvalnost Njemačkoj na svim vidovima pomoći koju je do sada pružala Bosni i Hercegovini.

            Ambasador Helbah naglasio je punu podršku svoje zemlje procesu deminiranja u BiH i izrazio potrebu za aktivnijom ulogom Ministarstva civilnih poslova u toj oblasti. Rekao je da očekuje dobru saradnju sa novoizabranim predstavnicima vlasti u BiH, kao i napredak Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji. Ambasador Helbah prenio je poruku da Njemačka želi Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa većim dijelom regiona, u Evropskoj uniji što prije.