Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović razgovarao sa ambasadoricom Francuske u BiH Kler Bodoni (Claire Bodonyi)- Intenzivirati aktivnosti na potpisivanju sporazuma o saradnji u oblasti kinematografije i organizaciji EYOF-a

02.07.2015

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i ambasadorica Francuske u BiH Kler Bodoni (Claire Bodonyi) izrazili su potpunu spremnost da se uključe u sve aktivnosti koje se vode na organizaciji  Evropskog olimpijskog festivala mladih 2017. (EYOF).

                Francuska ambasadorica informirala je ministra Osmanovića o spremnosti francuske vlade da angažuje stručnjaka za zimske sportove koji bi bio podrška našim organizatorima EYOF-a, i izrazila očekivanje da će biti ispunjeni formalni uvjeti za osiguranje sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj kako bi se i krenulo u konačno uređivanje borilišta potrebnih za organizaciju najvećeg sportskog takmičenja pod okriljem Evropskog olimpijskog komiteta.

                Ministar Osmanović i ambasadorica Bodoni razgovarali su i o mogućnostima za potpisivanje Sporazuma o kinematografskoj koprodukciji između BiH i Francuske. Konstatirano je da se na tom dokumentu radi već pet godina i izraženo je očekivanje da bi posao mogao biti završen uskoro. Imajući u vidu ugled u svijetu filma koji Francuska ima, potencijal filmskih umjetnika iz BiH, takav sporazum mogao bi biti ekonomski značajan za obje zemlje.