Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Đorđe Milićević u Trebinju- Institucijama kulture u Hercegovini potrebna pomoć

09.07.2015

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Zamjenik ministra  civilnih poslova BiH Đorđe Milićević boravio je u Trebinju gdje je posjetio institucije kulture na području Istočne Hercegovine. Sa direktorima ovih institucija razgovarao o načinima finansijske pomoći tim ustanovama.

            Milićević je kao jednu od najznačajnijih kulturnih institucija izdvojio Muzej Hercegovine u Trebinju, navodeći da ovaj muzej baštini kulturno-historijsko nasljeđe cijele Hercegovine i da će Ministarstvo civilnih poslova znati to da vrednuje.  Zaposleni u ovoj ustanovi informisali su zamjenika ministra civilnih poslova da je Muzej Hercegovine jedna je od najstarijih kulturnih ustanova u Istočnoj Hercegovini i posjeduje veliki broj eksponata koji potvrđuju da su na ovom području postojale različite kulture i civilizacije, počevši još od prahistorije pa, u kontinuitetu, sve do savremenog doba.

            Milićević je sa rukovodstvom Muzeja i Grada Trebinja razgovarao o projektima koji će biti kandidirani prema Ministarstvu civilnih poslova. Izrazio je očekivanje da će projekti biti kvalitetni i ispuniti kriterije za finansiranje iz grant sredstava Ministarstva civilnih poslova.