Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

U Tesliću održana Konferencija ministara za oblast zdravstva u BiH

13.10.2015

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Dragan Bogdanić, federalni ministar zdravstva u Vladi Federacije BiH Vjekoslav Mandić i šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Anđa Nikolić sa saradnicima, učestvovali su danas u Tesliću na drugom redovnom sastanku Konferencije za oblast zdravstva u BiH.

                Razgovarano je o pitanjima u zdravstvu, kao i o budućoj saradnji i unapređenju usluga zdravstvene zaštite za pacijente u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu. Bila je ovo prilika da se na najvišem nivou razgovara o otvorenim pitanjima u oblasti zdravstva i modalitetima pružanja efikasnog odgovora na zdravstvene potrebe u uvjetima kompleksnih finansijskih okolnosti.

                Također, učesnici ministarske konferencije imali su priliku da se iz prve ruke od predstavnika Delegacije Evropske unije u BiH, Svjetske banke, Svjetske zdravstvene organizacije, UNDP-a i UNICEF-a informiraju o projektima u oblasti zdravstva koji su do sada uspješno provedeni u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu. Predstavnici međunarodnih organizacija prezentirali su ministrima i njihovim saradnicima planove koji će se tek realizirati u duhu dosadašnje uspješne saradnje i snažne podrške ovih međunarodnih organizacija u oblasti zdravlja.

                Učesnici drugog redovnog sastanka Konferencije za oblast zdravstva u BiH izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa ciljem jačanja zdravstvenih sistema u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, kao i Brčko distriktu.