Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly u nastupnoj posjeti ministrici civilnih poslova

17.03.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak primila je u nastupnu posjetu ambasadora Velike Britanije u BiH te s njim razgovarala o jačanju buduće saradnje Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.

Dugogodišnji dobri odnosi dvije prijateljske zemlje trebaju biti podsticaj za intenziviranje saradnje u oblastima zdravstva, kulture, obrazovanja i tehnologije, istakao je ambasador Reilly.

Također, ambasador Reilly je naglasio da, iako nije više članica Evropske unije, Velika Britanija snažno podržava evro-atlantski put Bosne i Hercegovine te da se nada što skorijem otvaranju pregovaračkih poglavlja za punopravno članstvo. 

Ministrica Bošnjak se zahvalila na podršci koju Velika Britanija pruža Bosni i Hercegovini te istakla važnost pokretanja procedura usvajanja strateških dokumenata čije usvajanje će zasigurno otvoriti nove perspektive i mogućnosti.

 

Ministrica Bošnjak i ambasador Reilly su se složili da je kandidatski status Bosne i Hercegovine pozitivan zamah kojeg treba iskoristiti. 

Na kraju razgovora, ambasador Reilly je još jednom čestitao ministrici na preuzimanju zahtjevne funkcije ministrice civilnih poslova BiH te poželio uspješan rad.