Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

SLOGAN ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA MLADIH GANGWONA 2024.

21.10.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Organizacijski odbor Zimskih olimpijskih igara mladih Gangwon 2024. (YOGOC) održao je manifestaciju s lokalnom omladinom u Olimpijskom muzeju u PyeongChangu kako bi pokrenuo slogan "Rastimo zajedno, sjajimo zauvijek", slaveći 500-dnevno odbrojavanje do Gangwona 2024. godine​

Više od 30 mladih iz gradova domaćina Igara, dio Gangwon 2024 Promotion Group i Youth Supporters, sudjelovalo je u ovom događaju. Pridružili su im se osvajači srebrne medalje PyeongChanga 2018. u curlingu, tim Kim i glavni tajnik YOGOC-a Kim Chul-Min.

Slogan Gangwona 2024. - "Rastimo zajedno, sjajimo zauvijek" - izražava ključne ideje vizije Igara. “Rastimo zajedno” predstavlja vrijednosti mira, harmonije i suživota, dok “sjajimo zauvijek” označava ciljeve Gangwona 2024. godine za postizanje dugoročnog nasljeđa.

Tijekom manifestacije odvijale su se razne aktivnosti usmjerene na mlade. Mladi sudionici posjetili su Olimpijski muzej u PyeongChangu, prisjetili se Zimskih olimpijskih igara PyeongChang 2018. godine i unaprijedili svoje razumijevanje olimpijskog duha i zimskih sportova. Nakon toga uslijedili su obilasci mjesta događaja iotkrivanje slogana.

4. Zimske olimpijske igre mladih održat će se u pokrajini Gangwon u Republici Južnoj Koreji, koja je već bila domaćin Zimskih olimpijskih igara PyeongChang 2018. godine. Ove prve Zimske olimpijske igre mladih koje će se održati u Aziji temeljit će se na nasljeđu Olimpijskih igara i angažirati još više mladih kroz razne aktivnosti prije, tijekom i nakon Igara.

Vizija Gangwona 2024. godine je omogućiti mladima da slave miran suživot i jedinstvo kroz sport kako bi zajedno stvorili bolju budućnost. Cilj je potaknuti pozitivne promjene i društveno jedinstvo u regiji, utječući na društvo u područjima sporta, kulture i obrazovanja. Gangwon 2024. imat će koristi od mnogih objekata korištenih za PyeongChang 2018. godine. To će osigurati isplativ i održiv YOG, a u isto vrijeme sportašima koji sudjeluju pružit će priliku da se natječu na nekim od istih mjesta kao što su to učinili olimpijci prije nekoliko godina.

 

Više na: https://olympics.com/ioc/news/gangwon-2024-youth-launch-slogan-at-special-event