Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

SEIKO HASHIMOTO NA ČELU ORGANIZACIJSKOG ODBORA OLIMPIJSKIH IGARA U TOKIJU

22.02.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Proslavljena japanska olimpijka Seiko Hashimoto imenovana je novom predsjednicom Organizacijskog odbora Olimpijskih i Paraolimpijskih igara - Tokio 2020. Prije preuzimanja ove zahtjevne dužnosti, Hashimoto je podnijela ostavku na mjesto ministrice u japanskoj vladi. Hashimoto iza sebe ima dugu sportsku karijeru, sudjelovala je na sedam olimpijskih igara između 1984. i 1996. godine - na četiri ljetnim kao natjecateljica u biciklizmu, i na tri zimskim igrama. Na ZOI 1992. u Albertvilleu osvojila je brončanu medalju u brzom klizanju.

 

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) toplo je pozdravio odluku Izvršnog odbora Tokija 2020. o imenovanju sedmerostruke olimpijke Seiko Hashimoto novom predsjednicom Organizacijskog odbora Tokija 2020. Do danas je bila ministrica za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju, ministrica zadužena za jačanje uloge žena i državna ministrica za ravnopravnost spolova u tamošnjoj vladi.

 

Predsjednik MOO-a Thomas Bach čestitao je novoizabranoj prvoj dužnosnici organizacije tokijskih Igara, želeći joj uspješno planiranje i provedbu svih potrebnih protupandemijskih mjera (COVID-19) u posljednjim mjesecima priprema.

 

-           Iskrene čestitke upućujem olimpijskoj kolegici Seiko Hashimoto na imenovanju predsjednicom Organizacijskog odbora Tokio 2020. Ona je savršen izbor za ovu poziciju zbog velikog olimpijskog iskustva, osvojene medalje i sudjelovanja u sedam izdanja ljetnih i zimskih Igara, predvodeći u više navrata i japansko izaslanstvo na Igrama. Hashimoto se može osloniti na svoje bogato političko iskustvo, s pozicije ministrice i mnogih drugih političkih dužnosti. To će joj pomoći u organizaciji sigurnih i uspješnih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Tokio 2020. u partnerstvu Organizacijskog odbora, japanske vlade, tokijskog Gradskog poglavarstva i MOO-a – kazao je Bach.

 

Također Bach je dodao:

-          kako je imenovanjem žene na tu dužnost, kao nasljednice Yoshira Morija, poslan važan signal u vezi s ravnopravnošću spolova.

 

 

Više na: https://www.olympic.org/news/ioc-statement-on-the-appointment-of-hashimoto-seiko-as-tokyo-2020-president