Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

PREDSTAVLJENA SLUŽBENA MASKOTA GANGWON 2024.

31.01.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Godinu dana do održavanja Zimskih olimpijskih igara mladih (YOG) Gangwon 2024. godine, lokalni organizacijski odbor (YOGOC) predstavio je službenu maskotu “Moongcho”, pjesmu i koreografiju. Sve troje su osmislili mladi ljudi u Koreji. YOGOC je također imenovao Yeri Kim za počasnu ambasadoricu.

Maskota „Moongcho“ predstavlja grudvu snijega, rođenu grudanjem između Soohoranga i Bandabija, maskota Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara PyeongChang 2018. godine. Pun sportskog duha poput svojih prethodnika, Moongcho se oslanja na nasljeđe PyeongChanga 2018. Maskota nosi naočale i šal i čeka Zimske olimpijske igre mladih Gangwon s lupanjem srca, baš kao i sportisti.

Ime Moongcho izvedeno je iz korejske riječi "Moongchida", što znači spojiti različite misli i moći. Kreirao korejski student Soo-Yeon Park. Moongcho je vođa s puno strasti i hrabrosti koji uvijek pruža ruku da pomogne.

Gangwon 2024 YOGOC također je predstavio službenu pjesmu za Igre, pod nazivom “We Go High”. Pjesma izražava odrastanje mladih ljudi, dok sportaši radosno sudjeluju u YOG-u, te simbolizira mirnu budućnost koju stvaraju. Pobjednik takmičenja, student glazbe Keun Hak Kim (25), u tekst je ubacio poruku mladim sportistima da vjeruju u sebe i svoje snove na YOG. Pjesmu izvode Keun Hak Kim, mladi umjetnik Choi Seo-Yeon i Zbor mladih grada ChunCheon.

Popratnu koreografiju prvi put je na jednogodišnjem događaju u PyeongChangu izvela grupa od 60 mladih ljudi, sastavljena od lokalnih studenata, plesnog tima i sportaša koji su dio Dream programa kojim upravlja PyeongChang 2018 Legacy.

U skladu sa svojom vizijom – “Mladi slave miran suživot i jedinstvo kroz sport kako bi zajedno stvorili bolju budućnost” – Gangwon 2024 YOGOC ima za cilj aktivno uključiti mlade ljude, osnažujući ih da dijele mišljenja i zajedno rastu kroz sudjelovanje.

 

Više na: https://olympics.com/ioc/news/gangwon-2024-unveils-mascot-at-one-year-to-go-mark