Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

MEĐUNARODNI OLIMPIJSKI ODBOR PROŠIRUJE PODRŠKU MENTALNOM ZDRAVLJU ZA SPORTAŠE

20.10.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Budući da Svjetski dan mentalnog zdravlja 10. listopada 2022. godine naglašava važnost podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja i potrebu da pazimo jedni na druge, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nastavlja širiti svoj raspon usluga razvijenih za podršku sportašima u upravljanju njihovim mentalnim zdravljem pokretanjem novog online tečaja za sportaše, usmjerenog na važnost sna i njegov utjecaj na izvedbu.

Tečaj je dostupan na Athlete365, MOO-ovoj platformi koja podržava više od 130.000 elitnih sportaša i članova pratnje na terenu i izvan njega kroz niz savjeta, usluga i alata, s posebnim naglaskom na dobrobit.

Mentalno zdravlje sportaša ključni je prioritet za MOO. Istraživanje provedeno 2022. godine među zajednicom Athlete365 otkrilo je da je jedan od pet elitnih sportaša patio od lošeg mentalnog zdravlja u protekloj godini.

Svake godine MOO dodaje nove resurse namijenjene pomoći sportašima u upravljanju vlastitim mentalnim zdravljem, istovremeno potičući dionike olimpijskog pokreta da razviju inicijative koje doprinose elitnom sportskom okruženju koje podupire dobrobit sportaša.

Tijekom listopada 2022. godine posvećena kampanja istražit će četiri uobičajena izazova mentalnog zdravlja među sportašima – anksioznost, depresija, uspostavljanje rutina mentalnog zdravlja i prelazak iz sporta – i njihovu povezanost sa spavanjem, uz novi online tečaj.

Za sportaše koji se natječu na najvišoj razini svog sporta, san je prioritet za optimalan oporavak. MOO prepoznaje potrebu za pružanjem podrške sportašima i njihovoj pratnji u poznavanju znakova problema povezanih sa spavanjem i utjecaja koji oni mogu imati ne samo na izvedbu sportaša, već i na njihovu opću dobrobit.

 

Više na: https://olympics.com/ioc/news/ioc-expands-mental-health-support-for-athletes