Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

EVROPSKI OLIMPIJSKI AMBASADORI MLADIH

31.01.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Evropski olimpijski ambasadori mladih širili su glas o olimpizmu na zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih Friuli Venezia Giulia 2023. godine.

Aktivnosti koje organiziraju Evropski olimpijski ambasadori mladih pomažu sportistima da nauče vrijednosti olimpizma na Zimskom olimpijskom festivalu evropske mladeži u Friuli Venezia Giulia 2023. godine.

Kako bi obilježili Međunarodni dan obrazovanja, predsjednik Evropskog olimpijskog odbora Spyros Capralos posjetio je štand Evropskih olimpijskih ambasadora mladih u Casa Italia jer program, sada u svom šestom izdanju, nastavlja ulagati u mlade ljude koji su nadahnuti sportom i olimpijskim vrijednostima.

Grupa od 26 ambasadora i 6 bivših ambasadora u Italiji, Austriji i Sloveniji za ovaj festival dolazi iz različitih sredina i zemalja, uključujući neke iz elitnog sporta, a svi dijele strast prema podučavanju mladih natjecatelja vrijednostima prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti.

Više od 15 različitih aktivnosti pripremili su ambasadori, koji su otkako su odabrani proteklih nekoliko mjeseci proveli pripremajući se za program uz niz različitih webinara.

To uključuje takmičenje u Olyvision pjesmi i kulturne susrete, na kojima učesnici slušaju muziku iz drugih zemalja i uče o različitim kulturama, kao i olimpijski kviz, na kojem uče više o historiji Olimpijskih igara, zimskim sportovima i nasljeđu Zimskog olimpijskog festivala evropske mladosti.

Osim zabavnih aktivnosti, organizirane su i važne radionice u saradnji s Međunarodnom agencijom za testiranje i Međunarodnim olimpijskim odborom kako bi se sportiste educiralo o dopingu, namještanju utakmica i sprečavanju manipulacije takmičenja.

 

Više na: https://www.eurolympic.org/european-youth-olympic-ambassadors-spread-the-word-of-olympism-at-the-winter-european-youth-olympic-festival-friuli-venezia-giulia-2023/