Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Позив за пријаву за Други међународни УНЕСКО Модел „Свјетска баштина“, Алматy, Казахстан

04.04.2023

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

У организацији Државне комисије Казахстана за УНЕСКО и  Казахстанске државне федерацијом клубова за УНЕСКО у периоду 22-23. јула 2023. године у Алматију, Казахстан ће се одржати Други међународни модел УНЕСКО Модел на тему „Свјетска баштина“.

УНЕСКО Модел је образовна платформа која сеспроводи на међународном нивоу званично под покровитељством УНЕСКО-а и у којој судионици играју улогу представника држава чланица УНЕСКО-а, симулирајући састанке који се одржавају у оквиру Организације. Ова симулацијска игра пружа учесницима прилику да развију своје тимске и лидерске вјештине, као и да прошире своје знање о приоритетима Организације.

Током Другог међународног УНЕСКО Модел „Свјетска баштина“  учесници ће симулурати састанак Комитета за свјетску баштину у циљу оснаживањамладих за глобални дијалог о важности очувања свјетске баштине те промоција кључних идеала и принципа УНЕСКО-а. Позив за пријаву за учешће је отворен за младе од 16-22 године старости.

Учешће у Моделу је бесплатно за све земље чланице, а максималан број ученика у једној делегацији је 2 (дозвољена је 1 особа). Радни језик: енглески. Смјештај, оброци и трансфери одабраних тимова унутар града Алматија за вријеме трајања програма биће покривени од стране организационог одбора. Трошкове међународне авио карте сносе учесници.

Рок за регистрацију је 15. април 2023. године путем линка https://forms.gle/2hRETTeZdCCL2Ym16,а учесници ће бити одабрани стриктно према критеријима евалуације.

Све информације о условима и начину пријаве се могу наћи овдје.