Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv za prijavu za Drugi međunarodni UNESCO Model „Svjetska baština“, Almaty, Kazahstan

04.04.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U organizaciji Državnog povjerenstva Kazahstana za UNESCO i  Kazahstanske državne federacijom klubova za UNESCO u periodu 22-23. srpnja 2023. godine u Almatiju, Kazahstan će se održati Drugi međunarodni model UNESCO Model na temu „Svjetska baština“.

UNESCO Model je obrazovna platforma koja sesprovodi na međunarodnoj razini zvanično pod pokroviteljstvom UNESCO-a i u kojoj sudionici igraju ulogu predstavnika država članica UNESCO-a, simulirajući sastanke koji se održavaju u okviru Organizacije. Ova simulacijska igra pruža sudionicima priliku da razviju svoje timske i liderske vještine, kao i da prošire svoje znanje o prioritetima Organizacije.

Tijekom Drugog međunarodnog UNESCO Model „Svjetska baština“  sudionici će simulurati sastanak Odbora za svjetsku baštinu s ciljem osnaživanjamladih za globalni dijalog o važnosti očuvanja svjetske baštine te promocija ključnih ideala i principa UNESCO-a. Poziv za prijavu za učešće je otvoren za mlade od 16 do 22 godine starosti.

Sudjelovanje u Modelu je besplatno za sve zemlje članice, a maksimalan broj sudionika u jednoj delegaciji je 2 (dozvoljena je 1 osoba). Radni jezik: engleski. Smještaj, obroci i transferi odabranih timova unutar grada Almatija za vrijeme trajanja programa biće pokriveni od strane organizacijskog odbora. Troškove međunarodne avio karte snose sudionici.

Rok za registraciju je 15. travanj 2023. godine putem poveznice https://forms.gle/2hRETTeZdCCL2Ym16, a učesnici će biti odabrani striktno prema kriterijima evaluacije.

Sve informacije o uvjetima i načinu prijave se mogu naći ovdje.