Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Fond američkih ambasadora za očuvanje kulturne baštine (AFCP)

07.11.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

(Rok 30.11.2022. godine)

Fond američkih ambasadora osnovan je prije 20 godina sa ciljem podrške raznim projektima očuvanja kulturnog nasljeđa, uključujući historijske građevine, arheološka nalazišta, etnografske predmete, umjetničke slike, rukopise, autohtone jezike kao i druge oblike tradicionalnih kulturnih izraza. Od svog osnivanja, sredstvima koja se dodjeljuju putem Fonda američkih ambasadora finasirano je više od 1000 projekata za očuvanje kulturne baštine širom svijeta.

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini je otvorila konkurs za projektne prijedloge kulturnog nasljeđa AFCP za 2023. godinu.

Nagrade će se kretati od 10.000 do 500.000 dolara i predviđeno je finansiranje 20 do 30 projekata širom svijeta.

Krajnji rok za dostavljanje projektnih prijedloga Ambasadi SAD-a u Bosni i Hercegovini je srijeda, 30. novembar 2022. godine, u 23:59 sati, (vrijeme u BiH). Popunjeni obrasci moraju biti dostavljeni elektronskim putem i na engleskom jeziku na sljedeću adresu BHEXC@state.gov. Prijave primljene nakon ovog datuma i vremena i/ili nisu u ispravnom formatu neće se razmatrati.

Sve potrebne informacije o ovom kunkursu su dostupne na sljedećem linku:https://ba.usembassy.gov/education-culture/grant-opportunities/cultural-preservation-grants/2023-ambassadors-fund-for-cultural-preservation-afcp/ .