Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

VIŠE NOVCA SPORTISTIMA IZ OLIMPIJSKE SOLIDARNOSTI

23.11.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odlučio je za 16 posto povećati ukupni budžet Olimpijske solidarnosti za razdoblje od 2021. do 2024. godine. Prema novoj projekciji, budžet će iznositi 590 miliona američkih dolara. Ovom odlukom MOO će dodatno ojačati pdršku sportistima, nacionalnim olimpijskim odborima (NOO) i kontinentalnim udruženjima.

 

-Važna lekcija za koju se nadam da smo je svi naučili iz trenutne krize u pandemiji COVID-19 jest da nam treba više solidarnosti. I to - više solidarnosti unutar društava, ali i među društvima. Solidarnost je jedna od ključnih olimpijskih vrijednosti koju aktivno promoviramo. Današnja odluka o povećanju budžeta MOO-ova programa Olimpijske solidarnosti za sljedeći četverogodišnji ciklus za 16 posto, odnosno na 590 milijona dolara, snažna je demonstracija solidarnosti u doba svjetske krize - poruka je predsjednika MOO-a Thomasa Bacha.


Osim toga, MOO se odlučio i za 25-postotno povećanje financiranja izravnih programa potpore sportistima, a taj plan predstavio je član Izvršnog odbora MOO-a i predsjedatelj komisije Olimpijske solidarnosti Robin Mitchell. U periodu 2021. - 2024. Olimpijska solidarnost bit će usmjerena i prema svijetu nakon koronavirusa, što znači da u svim financijskim programima prioritet imaju njezini direktni korisnici - sportisti i nacionalni olimpijski odbori. Programi Olimpijske solidarnosti za sportiste dotiču se svih aspekata životnog ciklusa sportista, od početnog nivoa bavljenja sportom do perioda nakon karijere, i ostat će u središtu prioriteta sportskog razvoja Olimpijske solidarnosti.


Više na:https://www.olympic.org/news/ioc-increases-olympic-solidarity-fund-by-16-per-cent-overall-and-by-25-per-cent-for-direct-athlete-support-programmes