Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

UPRAVNI ODBORI POTVRĐUJU INTEGRIRANI PRISTUP INTEGRITETU TENISA

12.01.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

-          Upravljačka tijela sporta odobravaju prijenos Teniskog antidoping programa na Međunarodnu agenciju za integritet tenisa od 1. siječnja 2022. godine.

-          Pomak znači da je tenis stvorio prvu potpuno neovisnu i integriranu globalnu antidoping i antikorupcijsku organizaciju integriteta u sportu

-          Dogovorena su i antikorupcijska pravila za 2022. godinu

-          Tenis se obvezuje na svoje najveće ulaganje u integritet.

Nadzorni odbor teniskog integriteta, sastavljen od nezavisnih direktora i predstavnika upravnih odbora tenisa, jednoglasno je potvrdio da će Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) preuzeti odgovornost za antidopinški program ovog sporta od 1. siječnja 2022. godine.

Ranije je Teniski antidoping program nadgledala Međunarodna teniska federacija (ITF).

Tim potezom će pitanja integriteta u sportu u vezi s dopingom i korupcijom zajedno doći pod okrilje ITIA-e, neovisnog tijela koje financiraju tijela upravljanja tenisom. Nicole Sapstead imenovana je u svibnju 2021. kao viša direktorica za borbu protiv dopinga i nadzirat će program za ovaj sport. Taj je potez predstavljen kao opcija u izvješću Nezavisne komisije za reviziju iz 2018., a u načelu su ga potvrdila međunarodna upravljačka tijela sporta 2019. godine.

 

Više na: https://www.itftennis.com/en/news-and-media/articles/world-governing-bodies-confirm-integrated-approach-to-integrity-for-tennis-from-2022/