Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

UNESCO Program za mlade profesionalce za 2021. godinu (Young Professionals Programme 2021)

06.05.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Dana 29.4.2020. godine UNESCO je organizovao online informativni sastanak za generalne sekretare državnih komisija za UNESCO u cilju  prezentacije UNESCO Programa za mlade profesionalce za 2021. godinu (UNESCO Young Professionals Programme 2021 ).

 

UNESCO Programa za mlade profesionalce je namijenjen zapošljavanju mladih ljudi iz država članica čiji kadar nije zastupljen ili je nedovoljno zastupljen u Organizaciji.

Cilj Programa je da se poboljša geografska zastupljenost zaposlenih u Sekretarijatu UNESCO-a i podmlađivanje kadra sa kvalitetnim mladim profesionalcima  starosti do 32 godine odnosno da nisu rođeni prije 1.1.1990.godine.

 

Poziv za prijavu za program za mlade profesionalce će biti otvoren sredinom maja 2020. godine i biće otvoren za 103 države članice UNESCO-a koje u ovom trenutku nisu zastupljene ili su nedovoljno zastupljene u UNESCO-u, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

 

Po otvaranju poziva, detaljna informacija o uslovima, kriterijima i načinu prijave će biti objavljena na web stranici Državne komisije BiH za UNESCO, u sekciji konkursi (http://unescobih.mcp.gov.ba/konkursi/Archive.aspx?template_id=77&pageIndex=1) .