Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

RUTA PARIŠKOG MARATONA 2024.

18.10.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Rutu maratona za Olimpijske igre Pariz 2024. godine objavio je Organizacijski odbor, s detaljima spektakularne i izazovne kružne staze koja se proteže od Hôtel de Ville u Parizu do Versaillesa i natrag, a završava na Esplanade des Invalides.

Ruta ima povijesne veze, slijedeći tragove Ženskog marša iz 1789. godine koji je oblikovao povijest i vrijednosti suvremene Francuske. Prikazat će mjesta kulturne i arhitektonske baštine diljem glavnog grada Francuske i jedinstvene krajolike Ile-de-Francea. To će uključivati ​​Louvre, Place de la Concorde, Grand Palais, Château de Versailles i Eiffelov toranj.

Osim olimpijskih maratona, potvrđeno je da će više od 40.000 građana dobiti priliku trčati u masovnim trkačkim događajima “Paris 2024 Marathon Pour Tous”. Kao dio ove najave, Pariz 2024. objavio je detalje o tome kako ljudi mogu dobiti ulaz za javni maraton (42,195 km) i trčanje na 10 km, a oba će se održati na istoj ruti kao i olimpijski maratoni.

 

Više na: https://olympics.com/ioc/news/paris-2024-reveals-spectacular-olympic-marathon-route-set-against-a-backdrop-of-iconic-landmarks