Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Regionalni projekat Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja 2 (Employment and Social Affairs Platform – ESAP 2)

14.05.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je u okviru implementacije regionalnog projekta Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja - 2. faza (Employment and Social Affairs Platform – ESAP 2),  nadležnim institucijama entiteta i Brčko distrkta Bosne i Hercegovine dostavilo  informacije o ciljevima i procesu implementacije programa tehničke pomoći ESAP, sa smjernicama za tehničku pomoć. 

 

Projekat ESAP provodi Savjet za regionalnu saradnju (RCC) u šest zemalja zapadnog Balkana. Program tehničke pomoći je novi instrument ESAP-a koji ima za cilj dopuniti regionalne aktivnosti uz dodatnu podršku nacionalnim korisnicima kako bi se ojačao njihov administrativni kapacitet u različitim fazama i procesima vezanim za razvoj i sprovođenje socijalne politike i zapošljavanja.

 

Tehnička pomoć će podržati ekonomije zemalja zapadnog Balkana, njihove strategije zapošljavanja, tržišta rada i socijalnih poslova, akcione planove i/ili mjere koje su direktno povezane ili proizilaze iz aktivnosti regionalne saradnje realizovanih kroz ESAP projekat. Zahtjev za tehničku pomoć mogu pokrenuti nacionalne administracije (ministarstva rada, javne službe za zapošljavanje i slično) slanjem zahtjeva za tehničku pomoć ESAP projektnom timu. 

 

Smjernice za korisničku podršku sadrže aplikaciju koju popunjavaju zainteresovane institucije entiteta i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u zavisnosti od odabrane teme za tehničku pomoć projekta, a u skladu sa ciljevima ESAP-a i navedenim uvjetima.