Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

PRVO ZIMSKO IZDANJE MARAKA “SPORT FOR PEACE”

03.02.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ujedinjeni narodi (UN) izdali prvo zimsko izdanje maraka “Sport for Peace” povodom proslave Pekinga 2022.

Prigodnu zbirku maraka u povodu Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. kako bi se istaknuo doprinos sporta miru u cijelom svijetu izdala je Poštanska uprava Ujedinjenih naroda (UNPA) uz konzultacije s Međunarodnim olimpijskim odborom.​

Kao prvo izdanje koje sadrži evokativne elemente Zimskih olimpijskih igara, ove marke “Sport for Peace” još su jedan simbol potpore UN-a misiji Olimpijskih igara da ujedini najbolje sportiste u zimskim sportovima cijelog svijeta, bez bilo kakve diskriminacije, u mirnoj konkurenciji s poštovanjem.

Šest listova maraka sadrži nekoliko olimpijskih zimskih sportova, uključujući hokej na ledu, snowboard, umjetničko klizanje, bob, curling i alpsko skijanje. Marke je ilustrirao kineski Feifei Ruan, a dizajnirala Rorie Katz (Ujedinjeni narodi). Mogu se nabaviti putem službene web stranice unstamps.org ili u trgovinama UNPA u New Yorku, Beču i Ženevi.

Marke su vezane uz Rezoluciju UN-a o primirju pod nazivom “Izgradnja mirnijeg i boljeg svijeta kroz sport i olimpijski ideal”. Ovo je usvojeno konsenzusom svih 193 države članice UN-a, a uz supokroviteljstvo 173 države članice na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a 2. decembra 2021. To pokazuje da međunarodna zajednica UN-a priznaje snagu sporta i važnost Olimpijskih igara kako bi se svijet okupio u mirnom natjecanju, dajući nadu u bolju budućnost.

 

Više na: https://olympics.com/ioc/news/un-issues-first-winter-edition-of-sport-for-peace-stamps-in-celebration-of-beijing-2022