Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Позив за доставу номинација УНЕСКО/Јапан награду за Образовање за одрживи развој за 2023. годину

16.02.2023

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

УНЕСКО је отворио позив за доставу номинација за УНЕСКО/Јапан награду за Образовање за одрживи развој за 2023. годину. 

Овом наградом, која је установљена на 195. засједању Извршног одбора УНЕСКО-а у оквиру Глобалног акционог програма за Образовање за одрживи развој, одаје се признање појединцима, институцијама, организацијама и другим субјектима за изузетне пројекте у пољу Образовања за одрживи развој.

 

Образовање за одрживи развој оспособљава ученике за доношење информисаних одлука и одговорних акција за интегритет околиша, економску одрживост и праведно друштво, за садашње и будуће генерације, уз поштивање културне разноликости. Ово је цјеложивотно учење и саставни је дио квалитетног образовања. Образовање за одрживи развој је холистичко и трансформативно образовање које се бави садржајем и резултатима учења, педагогијом и окружењем за учење. Образовање за одрживи развој остварује своју сврху трансформацијом друштва.

 

Детаљне информације о критеријумима за награду и образац за номинацију се могу наћи преузети овдје.

 

Приједлоге номинација је потребно доставити на обрасцу за номинацију, у штампаној и електронској форми, на енглеском језику. Све пратеће материјале (публикације, слике, видео и сл.) је потребно доставити у електронској форми (CD или USB).

Рок за достављање приједлога номинација је 31.3.2023. године.

 

Номинације се достављају поштом на адресу:

Министарство цивилних послова БиХ

Трг БиХ бр. 1, 71000 Сарајево

Са назнаком: „Номинација за УНЕСКО-Јапан награду за Образовање за одрживи развој 2023“

 

 

* Непотпуне и неуредне пријаве које нису у складу са критеријима награде, као и пријаве које пристигну након назначеног рока, неће бити узете у разматрање.