Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Odluka o imenovanju predstavnika Bosne i Hercegovine u Međudržavnu komisiju za praćenje provođenja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji

16.08.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Odluka o imenovanju predstavnika Bosne i Hercegovine u Međudržavnu komisiju za praćenje provođenja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji  objavljena je u „Službenom glasniku BiH“ broj 50/21.

 

Odluka je sačinjena u skladu sa prijedlozima institucija i organizacija za oblast rada i zapošljavanja u Bosni i Hercegovini, a ista je stupila na snagu danom donošenja od strane Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, na 39. sjednici održanoj 11.06.2021. godine.

 

Sporazum između Vijećaministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji („Službeni glasnik BiH – Međunarodni ugovori“, br. 4/12 i 6/17)je stupio na snagu 1. marta 2013. godine. Članom5. st. (1) i (2) Sporazuma jepredviđeno osnivanje Međudržavne komisije za praćenje provođenja Sporazuma.

 

Imajući u vidu da je istekao mandat članovima Međudržavne komisije iz Bosne i Hercegovine, ovom odlukom se imenuju novi članovi u sastav Međudržavne komisijes ciljem nastavka praćenja provođenja Sporazuma.

 

Komisija se sastaje najmanje jednom godišnje, naizmjenično na teritoriji svakeod ugovornih strana, a po potrebi i vanredno na prijedlog bilo koje Ugovorne strane.