Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Gudeljević u posjeti Županiji Posavskoj

10.09.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Danas je ministrica civilnih poslova, Ankica Gudeljević bila u radnoj posjeti Županiji Posavskoj. Riječ je o jednoj u nizu posjeta kantonima koje ministrica Gudeljević realizira već nekoliko mjeseci. Tokom posjeta ministrica je razgovarala  sa predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem, predsjednikom skupštine Županije Posavske, Blažom Župarićem, ministricom prosvjete, znanosti, kulture i sporta, Anom Andrić i ministrom zdravstva i socijalne politike Damirom Živkovićem. Osim ministrice Gudeljević sastanku je prisustvovao i šef kabineta, Davor Bošnjak. Riječ je o prvom posjetu jednog ministra civilnih poslova ovoj župniji.

Jedna od tema razgovora je bila aktualna zdravstvena situacija kao i mogućnosti kreiranja Covid pasoša. Imajući u vidu tendenciju porasta zaraženih i oboljelih u BiH svi aspekti skrbi o stanovništvu su se našli na dnevnom redu današnjih sastanaka ministrice Gudeljević.

Nova školska godina je pred sve obrazovne nivoe stavila novu dilemu o odvijanju nastavnog procesa. Ministrice Gudeljević i Andrić su razgovarale i o projektima i programima kojima BiH trenutno pristupa u oblasti nauke, obrazovanja, kulture i sporta.

Razminiranje i mogućnosti bržeg i efikasnije deminiranja u općinama Orašje i Odžak je, takođe, bila tema razgovora sa predsjednikom skupštine Županije Posavske.

Obraćajući se medijima ministrica Gudeljević je naglasila: „Izuzetno mi je bilo drago čuti činjenicu da sam prva ministrica civilnih poslova koja je došla u posjetu Županiji Posavskoj, a moram reći da to nije prvi put da čujem pri mojim posjetima i drugim županijama i kantonima gdje sam dobila isti komentar. Ranije očito nije bila praksa da državni ministar iz tog ministarstva posjećuje županije i kantone. Ja sam sebi zacrtala, kad sam preuzimala mandat, da ću uspostaviti kontakte i komunikaciju sa svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. Široka je lepeza oblasti koja se nalaze u koordinirajućoj ulozi Ministarstva civilnih poslova, a to su prije svega obrazovanje, kultura, znanost, sport, mladi, zdravstvo, pa čak i deminiranje.”