Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Gudeljević primila u nastupnu posjetu ambasadora Malezije u BiH

20.10.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica Gudeljević primila u nastupnu posjetu ambasadora Malezije u BiH, NJ.E. Raja Saifful Ridzuwana bin Raja Kamaruddina i zaželjela mu uspješan rad u BiH te zahvalila na dosadašnjoj suradnji Malezije i BiH kroz aktivnosti koje obuhvata Ministarstvo civilnih poslova. Posebno je zahvalila na donaciji vakcina za stanovnike BiH.

Ambasador je zahvalio na srdačnom prijemu, a neke od tema razgovora su se odnosile na obrazovanje i mogućnosti za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Malezije o suradnji u oblasti visokog obrazovanja. 

Ministrica Gudeljević je istakla uspješnu suradnju Malezije i BiH kroz Malezijski program tehničke suradnje kroz koji je službenicima omogućen pristup obukama i napredovanju kroz razne tečaje.

Spomenuta je, također, i  mobilnost  mladih, kao jedno od polja na kojem bi bilo dobro osnažiti suradnju dvije zemlje. Potpisani sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Malezije o suradnji u oblasti kulture omogućio je napredak u oblasti iste.

Na kraju sastanka je zaključeno da treba osnažiti aktivnosti kroz započetu suradnju i ubrzati potpisivanje novih sporazuma koji će ojačati suradnju i u ostalim poljima djelovanja Ministarstva civilnih poslova.