Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević u službenoj posjeti ministarstvu zdravstva Republike Slovenije

10.07.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Tokom službene posjete Sloveniji, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević, susrela se sa slovenskim ministrom zdravstva. Ministar Janez Poklukar i ministrica Gudeljević razgovarali su o pandemiji izazvanoj Corona virusom kao i svim izazovima kojima su dvije države izložene od početka pandemije.

Tokom susreta ministrica Gudeljević i ministar Poklukar su potpisali sporazum o donaciji vakcina Republike Slovenije stanovnicima Bosne i Hercegovine. Riječ je o 48.000 doza vakcina AstraZeneca.

Ceremonija potpisivanja sporazuma održana je u Ministarstvu zdravstva Republike Slovenije u Ljubljani. U srdačnom razgovoru s ministrom Poklukarom ministrica Gudeljević je zahvalila na donaciji i kontinuiranoj podršci i pomoći koju Republika Slovenija pruža Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o uvođenju digitalne potvrde o vakcinaciji i priznavanju testova iz Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji.

Ministrica Gudeljević je ponovila prijedlog Bosne i Hercegovine da se razmotri mogućnost potpisivanja Sporazuma o saradnji u području zdravstva između dvije države. Ministar Poklukar i ministrica Gudeljević su jedinstvenog stava da dosadašnja uspješna saradnja ove dvije države treba biti nastavljena i u području zdravstva.