Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević u radnoj posjeti Livnu

21.07.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević boravila je u radnoj posjeti Livnu.

Prvi radni sastanak održan je tokom njene posjete gradonačelniku Livna Darku Čondriću, tokom koje su razgovarali o radu Ministarstva civilnih poslova, strategijama koje Ministarstvo priprema na međunarodnom planu kao i svim oblicima moguće suradnje.

Ministrica Gudeljević je naglasila kako je ova posjeta jedna u nizu njenih radnih aktivnosti s ciljem upoznavanja čelnih ljudi gradova i općina. Dodala je i da želi upoznati prilike na terenu.

„Razlog moje posjete je razmjena mišljenja i iskustava sa svim nivoima vlasti te kako bi čula probleme s kojima se susreću prije svega niži nivoi vlasti a vezane su uz nadležnosti Ministarstva civilnih poslova. Kada je u pitanju naše ministarstvo mi uglavnom imamo koordinirajuću ulogu iz oblasti obrazovanja, mladih, sporta, kulture, zdravstva i drugih i svakako da je vrlo bitno da ja kao ministrica saznam na koji način mi s državnog nivoa možemo pomoći lokalnoj zajednici i kantonima i na koji način možemo ostvariti bolju saradnju“, naglasila je ministrica Gudeljević.

Između ostalog posjetila je i Franjevački muzej i Galeriju Gorica Livno. U srdačnom razgovoru sa djelatnicima muzeja razmijenjene su informacije o trenutnim postavkama u muzeju i galeriji te o budućim planovima ove dvije izuzetno značajne institucije za BiH.

Osim posjeta galeriji i muzeju, ministrica Gudeljević je posjetila i Samostan – Duhovni centar Karmel Sv. Ilije na Buškom jezeru povodom proslave Sv. Ilije proroka zaštitnika samostana. Osim ministrice Gudeljević ovoj svetkovini je prisustvovao i Gordan Radman Grlić, ministar vanjskih poslova i ekonomskih pitanja Republike Hrvatske.