Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević sa predstavnicima Bokserskog saveza BiH i Bokserskog kluba “Željezničar”- podrška nastupima u Regionalnoj ligi

06.05.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

         Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas u Sarajevu sa predstavnicima Bokserskog saveza BiH i Bokserskog kluba “Željezničar”, o nedavno uspostavljenoj Regionalnoj bokserskoj ligi.

         Delegaciju su činili predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek, mladi bokser Adem Fetahović i Goran Bregović, član uprave Bokserskog kluba “Željezničar”.

         Informirali su ministricu Gudeljević da je svrha uspostavljanja Regionalne lige da se kroz nadmetanje u jačoj konkurenciji podigne kvaliteta  ovog športa u BiH.

         Ministrica Ankica Gudeljević iskazala je punu podršku sportistima, te ih informisala o nadležnostima Ministarstva civilnih poslova. Naglasila je da se o projektima kakav je nastup u Regionalnoj ligi, moraju starati ministarstva nadležna za sport na svim nivoima vlasti.

          Ministrica je poželjela uspjeh Bokserskom klubu “Željezničar”, kao i “Radniku” iz Bijeljine koji će u novom bokserskom takmičenju predstavljati Bosnu i Hercegovinu te iskazala očekivanje da će Europsko prvenstvo u boksu za djecu školskog uzrasta, koje se održava u avgustu u BiH, biti uspješno organizirano.