Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministarstvo civilnih poslova BiH organiziralo prijem za zaslužne i vrhunske sportiste međunarodnog razreda za 2020. godinu

18.01.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Danas je u zgradi Parlamentarne skupštine BiH održan prijema u čast zaslužnih i vrhunskih bh. sportista međunarodnog razreda za 2020. godinu.

 

Zaslužni sportisti za 2020.godinu su: Đurđica Šišul Rajher, Fikret Čaušević, Esad Durmišević, Nedžad Salkić, Zikret Mahmić, Refija Okić, Šefko Nuhanović. Mehmed Čolić, Tima Džebo,  Jasmin Mrkonja, Ejub Mehmedović, Memnum Hadžić i Samir Avdić.

Vrhunski sportisti međunarodnog razreda su: Larisa Cerić, Sanja Kusmuk, Miloš Čolić, Kemal Mešić, Marko Šljivić, Emir Lokmić, Amel Tuka, Mesud Pezer, Elvedina Muzaferija, Ervin Bijedić, Jelena Arnautović, Damir Džumhur, Dževad Pandžić i Zerina Skomorac.

 

Jedni su stekli uvjete za zasluženu penziju a drugi su ostvarili najveće rezultate u prethodnoj godini. Protekla godina je bila veliki izazov za sport u svijetu pa tako i u BiH.

Ministarstvo civilnih poslova BiH je, ovim povodom,  realiziralo sva sredstva koja je  imalo na raspolaganju. Dakle,100.000 KM koje će biti dodijeljene najboljima. Samir Avdić, Memnum Hadžić i Jasmin Mrkonja neće dobiti novčana sredstva jer nisu stekli uvjete za penziju.

Na kraj izlaganja ministrica Gudeljević je poručila najboljim sportistima: „Naša želja je da zajedničkim snagama s Olimpijskim odborom, Paraolimpijskim odborom, Specijalnom olimpijadom u Bosni i Hercegovini, sportskim savezima, te nadležnim entitetskim i kantonalnim ministarstvima, dođemo do kvalitetnih rješenja koja će osigurati bolje uvjete sportistima. Ulaganje u sport nije ulaganje u tek nekolicinu ljudi, poneke, pojedine. Ulaganje u sport je ulaganje u duh i tijelo svake države. Kažu: Ne prestajemo vježbati jer starimo nego ostarimo zato što smo prestali vježbati.

Stoga, naša dužnost je da damo sve od sebe kako bismo očuvali zdravlje građana ove zemlje.”