Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Član Upravnog odbora Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) Davor Bošnjak posjetio kancelariju RYCO u Bosni i Hercegovini

22.09.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Član Upravnog odbora Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) i šef Kabineta ministrice civilnih poslova Davor Bošnjak, sa predstavnicima Regionalne kancelarije u Sarajevu razgovarao je o izazovima sa kojima se ova kancelarija susreće u svom radu, kao i konkretnim aktivnostima kojima Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine može pružiti podršku s ciljem unaprijeđenja djelovanja RYCO u Bosni i Hercegovini.

„Ministarstvo civilnih poslova će, kao što je to bio slučaj i do sada, nastaviti pružati podršku radu RYCO kancelarije u Bosni i Hercegovini, s ciljem jačanja saradnje i dijaloga među mladima između ekonomija Zapadnog Balkana“, naveo  je Bošnjak, ističući da će Ministarstvo nastaviti davati svoj aktivan doprinos podsticanju pomirenja i konstruktivnog pristupa, te povećanju regionalne mobilnosti mladih.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je 4. jula 2016. godine na Samitu premijera zemalja zapadnog Balkana u Parizu potpisala Sporazum o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih. Misija Regionalne kancelarije je između ostalog, pružanje podrške projektima mladih zapadnog Balkana koji imaju za cilj da doprinesu jačanju održive regionalne saradnje među mladima, kao i uspostavljanju novih odnosa među mladima u regiji zapadnog Balkana.